Ana Sayfa / Güncel / Dilruba Kayserilioğlu’na 7 buçuk ay hapis cezası

Dilruba Kayserilioğlu’na 7 buçuk ay hapis cezası

İzmir’de verdiği sokak röportajı sonrası 17 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu’na 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. 
İzmir’de bir sokak röportajı sırasında Instagram isimli sanal medya platformunun erişime kapatılmasını eleştirdiği için 12 Ağustos’ta tutuklanan ve 17 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu hakkında açılan davanın ilk duruşması İzmir 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu ve avukatı hazır bulundu.
Kimlik tespitinin ardından ifade veren Dilruba Kayserilioğlu, ifade özgürlüğünü kullanarak, sorulan sorulara yönelik şahsi eleştirilerini kullandığını söyledi. Hiç bir kişi ve kurumu ifade etmediğini belirten Kayserilioğlu, hakimin “Beyni emcüklenen gerizekalısınız” sözleriyle kimi kastettiği sorusuna ise, “Bir fikri soruşturmadan, araştırmadan konuşanlara ve onları destekleyenlere karşı söylenmiştir” cevabını verdi.
BERAAT TALEBİ
Ardından söz alan avukat Hüseyin Yıldız ise, müvekkilinin verdiği röportaj sonrasında sanal medyada hedef gösterildiğini ve RTÜK Başkanı tarafından hedef alınarak tutuklandığını anımsattı.
Müvekkilinin ifade özgürlüğüne sahip olduğunu belirten Yıldız, “Türkiye’de sosyal medya bir anda gerekçe gösterilmeden kapatılmıştır. Hayvan hakları ile ilgili bir yasa gündeme gelmiştir, öncesinde İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmıştır. Müvekkilim kimseyi kastetmeden ifade özgürlüğünü kullanmıştır. İddianamede müvekkilim için istenen cezaya bakılınca sosyal sınıf, dil, din, ırk, mezhepte farklılık olduğu söylenmiştir. Müvekkilim, beyanında herhangi birinden bahsetmemiştir. Kamu güvenliği de herhangi bir şekilde tehlikeye girmemiştir. Bu nedenle beraat istiyoruz ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Savunmaların ardından konuşan Cumhuriyet Savcısı röportajın halkın farklı kesimleri arasında tartışmaya neden olduğunu dile getirdi. Sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğunu belirten savcı, Dilruba Kayserilioğlu’nun cezalandırılmasını istedi.
HAPİS CEZASI
Ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, Dilruba Kayserilioğlu’nun “Kin ve düşmanlığa tahrik” suçunun unsurları oluşmadığından beraatine karar verirken, “Halkın bir kesimini alenen aşağılamak” suçundan 6 ay hapis cezasına hükmetti. Hakim suçun basın yolu ile işlenmesinden kaynaklı ceza arttırımı yaparak, cezayı önce 9 aya çıkardı ardından da iyi hal indirimi uygulayarak, 7 ay 15 güne indirdi.
İTİRAZ EDİLECEK
Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Dilruba Kayserilioğlu “Dava sürecimiz devam ediyor. Verilen kararla ilgili avukatlarım üst mahkemeye taleplerini sunacak. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Suçsuz olduğuma inanıyorum. Bundan hiç şüphem olmadı” ifadelerini kullandı. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

9 ilde bazı alanlar orman statüsünden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Mersin’in de aralarında olduğu 9 ilde, bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir