Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 2. bölge gezileri Aydıncık’tan başladı. Yaptıkları hizmetlerde ayrım yapmadıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Biz makamı kurtarmak için hizmet yapmıyoruz. Türkiye’yi kurtarmak için hizmet yapıyoruz. Öncelikli gündemimiz halka hizmet. Benim görevim tüm Mersinlilere hizmet. Tüm Aydıncıklılara hizmet. Onun için belediye başkanı olarak çok siyaset değil, çok hizmet yapma peşindeyiz. Çok laf değil, çok iş yapma peşindeyiz” diye konuştu.
Aydıncık ilçe girişinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydıncık İlçe Örgütü tarafından ellerinde pankartlar ve meşalelerle karşılanan Başkan Seçer, ardından CHP Aydıncık İlçe Başkanlığı’na geçerek, orada da partililer ile bir araya geldi. Partililer ile buluşmasının ardından muhtarların mahallelerindeki sorunlarını dinleyen ve bürokratlarına notlar aldıran Seçer, daha sonra Aydıncık Kaymakamı Volkan Özer’i makamında ziyaret etti. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aydıncık Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenlerince ellerinde çiçekler ile karşılandı. Esnaf gezisi yapan ve ‘hayırlı işler’ dileğinde bulunan Başkan Seçer, son olarak ise Aydıncık Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek, öğretmenlerle sohbet etti.
Başkan Seçer’e Aydıncık ziyaretleri sırasında CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Aydıncık İlçe Başkanı Abdullah Servili, CHP Gülnar İlçe Başkanı Ümran Yaldız, CHP ilçe yöneticileri, Meclis üyeleri, parti örgütü, muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti. Seçer Aydıncık’ın ardından Bozyazı’ya geçerek, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Turhan Tuna ile Nurten Aktaş’ın nikâhını kıydı.
“Biz Türkiye’yi kurtarmak için hizmet yapıyoruz”
Başkan Seçer, siyaset değil hizmet üretme derdinde olduklarını, bu doğrultuda çalıştıklarını belirterek, “Biz makamı kurtarmak için hizmet yapmıyoruz. Türkiye’yi kurtarmak için hizmet yapıyoruz. Burada Vahap Seçer hizmet yaparken, makamını korumak, kurtarmak için yapmıyor. Türkiye’nin kurtuluşuna, gelişmesine, bu kaos ortamından çıkmasına, Türkiye’nin üzerindeki kara bulutların dağılmasına nasıl katkı yapabiliriz bunun peşindeyiz. Şunu unutmayalım; öncelikli gündemimiz halka hizmet. Partili, partisiz. Benim görevim tüm Mersinlere hizmet. Tüm Aydıncıklılara hizmet. Bu CHP’li, bu MHP’li, bu falan partili, filan partili değil. Herkesi kucaklamak zorundayız. Belediye başkanı olarak çok siyaset değil, çok hizmet yapma peşindeyiz. Çok laf değil, çok iş yapma peşindeyiz” dedi.
“Halkımızla bizler arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımızla iç içeyiz”
Muhtarlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydeden Seçer, “Muhtarlarımız bizimle beraber mahalle sakinlerinin, hemşehrilerinin sorunlarını dinliyor, aktarıyor ve takip ediyor. Biz halkımızla iç içeyiz. Biz halkımızla bizler arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımızla beraberiz, iç içeyiz. Onları dinliyoruz. Mahallelerindeki sorunları, imkânlarımızı en yüksek düzeyde kullanarak çözmenin gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
Mersin’in en az nüfus yoğunluğu olan ilçelerinden birinin Aydıncık olduğunu, küçük büyük demeden tüm ilçelere ayrım yapmadan hizmet verdiklerini ifade eden Seçer, “Aydıncık’ta dershane ihtiyacı var, dershane açılması gerekiyor açtık. 110 da öğrencimiz var. Bakın şimdi oraya kayıtlar başlayacak, LGS için öğrenci almaya devam edeceğiz. Bu bölgede çocuklar ya okuyacak ya rençper olacak, çiftçi olacak, seracı olacak. Yokluk içinde, kıt kanaat geçinecek. Ailelerde yok, çocukların sayısı çok, sera toprakları ya da tarım toprakları bölünüyor, gelir düşüyor. Bu çocukların okuması lazım. Aydıncık nüfusu azdır, bize az oy veriyor, çok oy veriyor ayrımı değil. Buranın buna ihtiyacı var. Bu hizmeti biz buraya veriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Tarıma yönelik destekler sağlarken Tarsus’a neyse, Anamur’a, Aydıncık’a da odur”
Aydıncık’ta tarıma verdikleri destekleri de anlatan Başkan Seçer, “Tarıma yönelik destekler sağlarken Tarsus’a neyse, Anamur’a neyse, Aydıncık’a da odur. Ya da Gülnar’a, Mut’a, Çamlıyayla’ya bakış açımızla Aydıncık’a bakış açımız arasında hiçbir fark yoktur. Sulama borusu desteklerinden, proje kapsamında verdiğimiz 1788 metrelik bir bölüm buraya düştü, vermişiz. Biz toplamda geçen yıl 60 kilometre sulama borusu yardımı yaptık. Bu yıl biliyorsunuz 100 kilometreye çıkardık. Şimdi dağıtımlar da başladı, başlıyor. Çelik boru. HDPE boru. Geçtiğimiz günlerde arıcılık ekipmanı dağıttık tüm il sathında. Bakın 17 üreticimizde, 6 mahallemizde Aydıncık’ta arıcılıkla uğraşan arıcı yurttaşlarımız bizden alet ekipman desteği almışlar. Bunu çoğaltabiliriz. 6 bin 433 adet lavanta fidesi dağıtılmış. Cumhuriyet, Hürriyet, Pembecik olmak üzere 3 mahalle. Demek ki yaptığımız hizmetlerde bir ayrım yok” diye konuştu.
Başkan Seçer, altyapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, bölgenin geriden gelen içme suyu şebeke hattı sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunu çözmek için İller Bankası’yla mutabakat sağlayamadıklarını anlatan Seçer, “Biz şu anda bu sorunu İller Bankası uhdesinde çözmemiz gerekirken, üçe beşe bakmıyoruz, bir mutabakat da sağlayamadık İller Bankası’yla. Ama değişim gereken bütün noktalarda MESKİ kendi bütçesinden boru değişimini gerçekleştiriyor. Kendi bütçemizden yapıyoruz” dedi.
“Yakın tarihte Aydıncık’ta su sorunu diye bir olguyla karşılaşmayacağız”
Çalışmaların sürdüğü ve 2.5 milyon liraya mal olacağını ifade ettiği bir proje ile yakın zamanda Aydıncık’ta su sorunu kalmayacağını sözlerine ekleyen Seçer, şunları söyledi:
“Bir arıtma konusu söz konusu. Derin deniz deşarjı mı olsun, arıtma mı olsun? Biz de arzu ederiz arıtma olsun. Bedelini verirseniz arıtmayı yaparsınız. Bir de yerinizin olması lazım. Şimdi biz bedelinden vazgeçtik, uygun yer arayışı içerisindeyiz. Bize uygun diye gösterilen yer, üzerinde çalıştığımız yer, hani bir tabir vardır ya; semeri ile 80’e patlar. Çok problemli bir yer lokasyon olarak. Bunun inşaat maliyeti bize çok katmerli gelecek. Yazıktır günahtır. Bu vergiler hepinizin ekmeğinden, kazancından gelen vergiler. Bize bu paylar geliyor. Daha makul bir yer bulma peşindeyiz. Yoksa ‘biz bu işi savsakladık, olsa da olur olmasa da olur, Aydıncık’ın nüfusu ne ki, bize verdiği oy ne ki’ böyle bir yaklaşım içerisinde değiliz. Çok kısa sürede çözeceğiz. Zaman zaman kaynağınızda su problemi var. Onu da biliyorum. Özellikle yağmurlu dönemlerde bulanık akar. Şimdi yeni bir kaynak buldular Soğuksu Mahallesi’nde. 3 kaynaktan su analizleri yapılmış. Onun da size bedelini söyleyeyim; 2.5 milyon liraya mal olacak. Projenin çalışması devam ediyor. Hemen ona müteakip de ihale yapılacak ve süratle de onu takviye olarak vereceğiz. Yani yakın bir tarihte artık Aydıncık’ta su sorunu diye bir olguyla karşılaşmayacağız.”
“Bütçemizi, yatırım miktarımızı, kasamızı, borcumuzu, her şeyi ayan beyan anlatıyorum”
Muhtarların özellikle yolların iyileştirilmesi konusunda talepte bulunduklarını ifade eden Seçer, şöyle devam etti:
“Biz yasal olarak Büyükşehir’in yetki, görev, sorumluluk alanında olan grup yollarını yaptığımız gibi, mümkün oldukça imkanlarımız dahilinde bize ait olmayan arazi yollarını da normal yollarına kadar kendilerine yardımcı oluyoruz. Bizim görev alanımız olmadığı halde bunları esirgemiyoruz. Ama bakın şimdi Meclis’i izlediniz mi? Ne damgasını vurdu; borçlanma. Bütçemizi, yatırım miktarımızı, kasamızı, borcumuzu, ödediğimizi, her şeyi ayan beyan ben anlatıyorum. Bizim anlayışımız diyoruz ya şeffaf belediyecilik. Sözle olmuyor, işte Meclis’i izleyin. Onun için canlı yayınlanıyor. Oturun Meclis’i izleyin. Muhtarlar özellikle mutlaka izleyin. Vatandaş bunları izlesin. Bir bakın, belediye ne yapıyor, belediye başkanı ne yapıyor, bu adam doğru mu söylüyor, yanlış mı söylüyor?”
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulaması olan TEKSİN’i telefonlarına indirmelerini öneren Seçer, bütün dilek, istek, talep ve şikayetlerin oradan yapılabileceğini vurguladı. Seçer, “Bir anlamda ALO 185’in Çağrı Merkezi’nin olağanüstü uygulamasıdır o. İçerisinde çok unsur var kullanabileceğiniz. Faturaları yatırmaktan, otobüs saatlerine kadar kente dair bilgilerden bana yapacağınız şikayetlere, taleplere kadar her şeyi oradan yapabilirsiniz. Muhtemelen Temmuz’un ilk haftası vatandaşlarımıza güzel bir tanıtımla anlatacağız bunu. Her şeyi ama her şeyi oradan görebilir, meramınızı da oradan anlatabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan hizmetlerin torpille yapılmadığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Diyorlar; ‘kardeşim belediyede bir muhatap bulamıyoruz, bir dayın olmazsa işin görülmüyor’. Bakın çok net söylüyorum, belediyede dayı mayı sökmüyor. Belediyede bir tane dayı var. Onun üzerine daha yok. O da yasalar. Bizim dayımız yasalar. Yasalar, kanun ne derse hak, hukuk ne derse o olur. Öyle dayı mayı torpil yok. ‘Adamımız yok ki yolumuzu yapsınlar’. Ya kardeşim adamın var diye yolunu yapmazlar, ihtiyacın varsa artık yolunu yapıyor Mersin Büyükşehir Belediyesi. ‘Adamımız yok boru yardım alamıyoruz’. Adamın var diye kimse sana boru yardımı yapmaz, projen uygunsa yapar. ‘Adamımız yok gıda kolisi alamıyoruz’. Alamazsın kardeşim. Sen ihtiyaç sahibi bir vatandaşsan senin ayağına kadar gelir. Öyle dayıyla mayıyla olmaz bu işler” diye konuştu.
“Bütün algılar, düşünceler, iddialar, tuz buz oldu”
Mükemmeli bulmak için çaba harcadıklarını, CHP’li belediyelerin 7/24 çalıştığını ifade eden Seçer, “Fakirin ilk imdadını duyan CHP’li belediyeler oldu. Çok gayret sarf ediyoruz, çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. İyi işler yapıyoruz. Çok daha iyisini yapacağız. Halkı mutlu ettiğimizi biliyoruz. Onların hayır dualarını aldığımızı da gördük. Çok daha mutlu edeceğiz, çok daha dualarını alacağız. Bunu ısrarla, iddiayla söylüyorum” dedi.
Başarır: “Mutlu, temiz ve hizmet gören bir Mersin var”
Gezide Başkan Seçer’e eşlik eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “3 gündür Anamur’dayız, Bozyazı’dayız, Aydıncık’tayız. Vatandaşlarımızla buluştuk. Gerçekten mutlu bir Mersin var. Temiz bir Mersin var. Hizmet gören bir Mersin var. Ben Anamur’dan buraya kadar 3 gündür anlatıyorum. İyi ki varsınız sizi çok seviyor Mersin, bizler çok seviyoruz. Mersin’in çok önemli hizmetlere ihtiyacı var ve hepsini geldiğiniz günden beri tek tek karşılıyorsunuz” diye konuştu. (HABERGRAM)