Ana Sayfa / Foto Haber / İş Hukuku Forumu düzenlendi

İş Hukuku Forumu düzenlendi

Yargıtay Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi ve Adana Sanayi Odası işbirliğiyle Adana’da ‘İş Hukuku’ başlıklı Yargıtay Bölgesel İçtihat Forumu düzenlendi.

Sheroton Otel’de gerçekleştirilen forum saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Foruma Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca’nın yanı sıra Vali Dr. Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, hâkimler, savcılar ile kentteki odaların temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, yargısal süreçlerde sosyal medyada yapılan paylaşımların genellikle sahte hesaplar olduğuna dikkat çekerek, “Yargısal süreçler hakkında sosyal medyada yorumlar yapmasına ilişkin uygulamalara sıklıkla rastlıyoruz. Buna ‘sosyal medya mahkemeleri’ deniyor. Kişinin suçlu olup olmadığına, delil durumuna herhangi bir veriye objektif olarak bakmaksızın her önüne gelen bu konuda bir hüküm veriyor ve bu konuda yargıyı suçluyor” dedi.

Akarca, 22 bin 800 hâkim ve cumhuriyet savcısının yüzde 60’a yakınının 5 yıl ve altında kıdeme sahip olduğuna da dikkat çekerek, “Önümüzdeki günlerde eğitim yoluyla ve yapılacak reform çalışmalarıyla bu alandaki boşluğun da hızla giderileceğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Herkes İçin Önemli”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de, geride bıraktığımız iki yılda tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinde iş ve sosyal güvenlik hukukunun herkes için ne kadar önemli olduğunu daha açık bir şekilde tecrübe etme şansımızın olduğuna işaret etti.

Bireysel ve sosyal yönleriyle iş hukukunun güncel hukuk dalları arasında önemini sürdürdüğünü ve her geçen gün değişime açık bir bilim dalı olarak adalet sistemimiz içinde yerini koruduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Sanayi ve ticaret alanındaki gelişmeler, pandemi gibi önceden öngörülemeyen sıra dışı durumlar, iş hukukunun yaşayan dinamik bir bilim dalı olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizin ve çalışma yaşamının değişen koşullardan etkilenmemesi düşünülemez. Bu değişim ve dönüşüme doğru teşhisi koymak ve gerçekçi çözüm önerileri üretmek, bu çözüm önerilerini aklın ve bilimin gerektirdiği ilkelere ve esaslara dayandırmak, her açıdan önem taşımaktadır. Bu bağlamda kurumlar arası kollektif çalışma anlayışına ve kültürüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.”

“Toplumsal Sorumluluk Anlayışımızla İhtiyaç Duyulan Her Alanda Katkı Sağlamaya Hazırız”

“Üniversitemizin nispeten genç bir fakültesi olan Hukuk Fakültesi dinamik ve genç kadrosuyla her zaman üzerine düşeni yapma gayreti ve sorumluluğuyla hareket ederken, yönetim olarak toplumsal sorumluluk anlayışımızla ihtiyaç duyulan her alanda katkı sağlamaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yargı kararları ışığında iş hukukunda yaşanan güncel gelişmelerin değerlendirileceği bu forumun organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kıvanç: “Reformların Yapılması Ekonomimizi Daha Güçlü Yapacak”

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise, Son dönemde yargı alanında yapılmakta olan reform çalışmalarına ilişkin oda ve borların görüşlerini aktardı. Kıvanç, Türk yargı sisteminin daha iyiye gitmesini sağlayacak reformların yapılmasının ekonominin daha güçlü ve daha iyi bir hale gelmesini de sağlayacağını ifade etti. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İstanbul’da barajlarda doluluk oranı düşüyor

İSKİ’nin verilerine göre, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 32.25’e düştü.  İstanbul’da son günlerde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir